Huisstijl + Website + Fotografie

Design voor designers

Hoe ontwerp je een nieuwe stijl voor de meest kritische ogen - van designers zelf? Wij gingen aan de slag om het dynamische en creatieve karakter van Being A Designer te vangen in een nieuwe identiteit.

De Vraag

De hoogste prioriteit: een breed toepasbare visuele identiteit. Uitstraling? Creatief, flexibel en intuïtief. Being A Designer duikt samen met klanten in abstracte, vaak publieke onderwerpen, om terug te komen met concrete oplossingen voor alle betrokkenen. De hands-on werkwijze van Being A Designer moet niet alleen terugkomen op de website, maar ook op social media, in video's, offertes en workshopmaterialen. Aanpakken dus!

Resultaat

Scheuren, knippen, combineren, plakken. In de trainingen en trajecten van Being A Designer wordt veelal intuïtief en visueel gewerkt. De stijl bestaat daarom uit verfvegen, scheurranden en spetters waar verhalen mee verteld kunnen worden.

De beste oplossing voor alle betrokkenen

In ieder project van Being A Designer is het leren en toepassen van ontwerpvaardigheden een belangrijk onderdeel. Zo zijn organisaties zelf in staat de beste oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken te vinden. Toch is elke organisatie anders, en moet de stijl voor iedereen bruikbaar zijn. Daarom bestaat de nieuwe stijl uit fotografische en grafische elementen die continu opnieuw te combineren zijn.

Flexibele website voor een flexibele business

Het team van Being A Designer is relatief klein, en de opdrachten verschillen vaak veel. Altijd staat design centraal, maar de business verandert mee met de vraag vanuit de markt. Zo hebben we onlangs een 'academy' pagina toegevoegd waarin je een design gerelateerde training kunt boeken. De website is dus zo ingericht dat er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën, secties of pagina's.

Schilderen, scheuren, combineren, plakken

Foto’s, tekst en illustraties worden gecombineerd tot een collage met het gevoel ‘craft’. Door verschillende elementen te gebruiken, zoals gescheurd papier, verfvegen en speciale brushes, komt de hands-on aanpak van Being A Designer terug in de stijl. Met behulp van zelf gecreëerde collages kan iedere ontwerper een nieuw en eigen verhaal vertellen.

Plaatjes schieten

De nieuwe stijl van Being A Designer werkt goed met foto's. Daarom hebben wij ook de fotografie onder handen genomen. We fotografeerden het team en de studio, maar liepen ook mee met verschillende design sprints en trainingen om een collectie van scherp en kwalitatief beeldmateriaal aan te leggen.

Plaatjes schieten

De nieuwe stijl van Being A Designer werkt goed met foto's. Daarom hebben wij ook de fotografie onder handen genomen. We fotografeerden het team en de studio, maar liepen ook mee met verschillende design sprints en trainingen om een collectie van scherp en kwalitatief beeldmateriaal aan te leggen.

Ruimte voor eigen creativiteit

Being A Designer bestaat uit ontwerpers met verschillende creatieve skills. André, bijvoorbeeld, maakt fenomenale tekeningen die precies de essentie van abstracte onderwerpen blootleggen. Essentieel is dat deze tekeningen gecombineerd kunnen worden met de nieuwe stijl. Daarom hebben we veel ruimte over gelaten voor ieders creatieve uitspattingen.

Bekijk de website